fredag 24. juli 2009

Vel overstått Riddu festivalbibliotek 2009

2. året med Riddu festivalbibliotek vel overstått med 657 besøkende og 128 frammøtte på de i alt 6 arrangementene i festivalbiblioteket. Skrivekurset med Sigbjørn Skåden hadde 8 deltagere, hvorav 4 av dem framførte tekster på lørdagens skrivekursarrangement. De besøkende leste aviser, tidsskrifter, surfet på internett, ladet mobiltelefoner og så på, leste og lånte av utvalget av bøker, film og musikk inne på bussen.Ikke alt gikk som planlagt. Feil farge på teltene. Men de bidro til å sette litt ekstra varm farge når været etterhvert ble grått og fuktig. Barnefestivalen "glemte" av å møte opp på arrangement som var spesielt rettet mot dem. Heldigvis var det mange voksne som fant glede i å høre Eva Jensen og Sigbjørn Skåden framføre Jensens dikt for barn om farger, tall og bokstaver i norsk og samisk versjon. Støvfokken på onsdagen som truet med å ta kverken på brukerpc'ene, ble roet ned da værgudene bestemte seg for å gjøre det 18. Riddu Riddu temmelig fuktig.

Ønsker å takke forfatterne som var med på årets festivalbibliotekprogram: Odd Sivertsen, Eva Jensen, Hege Siri, Irene Larsen, Deanna Nyce og Sigbjørn Skåden. Flott innsats!

Ønsker også å takke den flotte gjengen med bibliotekarer som utgjorde staben på årets festivalbibliotek: Anne Gerd Lehn fra Kulturbussen i Sør-Troms, Marit A. Somby fra Tromsø bibliotek-og byarkiv, Arne Steinnes fra Kåfjord bibliotek, Trine Mellem, Aud Tåga og Tanmayo Olsen fra Troms fylkesbibliotek.Gode ord fra de besøkende i festivalbiblioteket på søndag inspirerer til videre arbeid med festivalbibliotek på Riddu. Vi fikk ros for innholdet og presentasjon av litteratur, film og musikk på bussen. Siste gjest, Jens Müller, festivalprodusent fra Tyskland , fant festivalbiblioteket å være et utmerket sted for å finne kunnskap og inspirasjon. Slike ord varmer og gir menig til det arbeidet som ble gjort for å skape festivalbiblioteket. Vi fortsetter nok videre neste år!
Edel Olsen, rådgiver for Samisk bibliotektjeneste i Troms (Troms fylkesbibliotek)

Ingen kommentarer: