mandag 16. juli 2012

Eventyrstund i bokbussen

Det ble arrangert eventyrstund i bokbussen torsdag, fredag og lørdag fra 1700-1800. Bokbussen egner seg svært godt til evenetyrstunder, det er nært mellom opplesere og publikum og det er dessuten et rolig og avgrensa område.


Torsdag ble Karen Anne Buljos Nieidagorži / Pikefossen presentertBuljo har gjendiktet det samiske sagnet om jenta som seilte i ei tønne fra fjellet til havet. Sagnet er gitt ut som ei tospråklig bildebok med vakre sepiaaktige illustasjoner av Sissel Horndal.
Teksten ble lest på samisk og norsk og ble tolket til tegnspråk. Ti barn og sju voksen deltok på torsdagens eventyrstund.
Fredag var det tid for å lese Karen Anne Buljos Áfruvvá / Havfruen, som er skrevet etter inspirasjon fra et sjøsamisk sagn om sjøsamejenta som fikk havets joik og ble til havfrue. Dette skjedde i en tid langt tilbake da mennesker å dyr kunne snakke med hverandre. Denne bildeboka har parallell tekst på norsk og nordsamisk og er vakkert illustrert av Liv Vatle. Teksten ble lest på samisk og norsk og ble tolket til tegnspråk. elleve barn og tre voksne deltok på fredagesn eventyrstund.
Lørdag var Inger Reberg, som vokste opp i Manndalen, invitert til å fortelle om barneboka Katta og reven. Handlinga foregår høsten 1944, like før evakueringa og synsvinkelen er hos katta på gården. Det kom fem voksen og bare to barn til denne eventyrstunden som foregikk på en svært regntung lørdag ettermiddag.


Ingen kommentarer: