lørdag 24. juli 2010

Besøk av Sigbjørn Skåden og Easterine Iralu

Sigbjørn Skåden og Easterine Kire Iralu sto for årets siste arrangement i festivalteltet. Ikke sammen, men hver for seg. Det er langt fra første gang Sigbjørn Skåden gjester Riddu. I 2005 var han årets unge artist og i 2009 holdt han skrivekurs i tillegg til at han framførte dikt sammen med Eva Jensen.

I dag har vi hørt Sigbjørn fortelle om og lese fra sin nyeste diktsamling Prekariáhta Lávvla hvor vi følger det samiske paret Debbie og Ian som snubler ut av ei postkolonial tåke og til slutt forvinner i tilsvarende tåke. Sigbjørn er en fin formidler som forteller mye rundt tekstene sine sånn at også vi som ikke forstår samisk får en god opplevelse.


Easterine Iralu er journalist, poet og forfatter og kommer fra Kohima i Nagaland som ligger sørøst i India. Som frittalende forfatter ble hun og familien utsatt for trusler og vold i hjemlandet og hun kom til Tromsø som fribyforfatter i 2005. Hun var en produktiv forfatter i hjemlandet og har fortsatt med det i sitt nye hjemland.
I dag framførte hun først to sanger sammen med sin datter Meme og to unge musikere på gitar og slagverk før hun leste fra boka A terrible matriarchy som kom i 2007.
Da gjenstår det bare å se om det kommer noen barn til årets siste eventyrstund i bussen klokka tre :)

Ingen kommentarer: